Купівля гарного взуття - справжня перемога, здобути яку можна лише дотримуючись певних правил:

Мінімальний набір взуття повинен складатися з шести пар: класичні повсякденні туфлі, кросівки, літні босоніжки, що дозволяють ходити і на пляжі, і в місті, вечірні туфлі чи босоніжки, демісезонні чоботи на утепленій підкладці, щоб носити їх навіть в холоди, черевики або півчобітки.

Намагайтеся, щоб у вашого взуття була різна висота каблука. Постійне носіння високих шпильок може призвести до певних проблем зі здоров'ям - зокрема, до атрофії ахіллесова сухожилля, еластичність якого доведеться довго відновлювати.


Набійки необхідно міняти вчасно, щоб у вашій взуття не почав псуватися каблук.

Вирушаючи за взуттям, не забудьте захопити з собою носкітой товщини, на яку ви плануєте надягати цю пару в звичайному житті. Хоча в багатьох магазинах тонкі шкарпетки для примірки запропонують абсолютно безкоштовно, не виключено, що вам знадобиться щось більш щільне (наприклад, якщо мова йде про зимових чобітках або спортивного взуття).

Не варто купувати взуття, коли у вас не втомлені ногі. Іначе на наступний день ця пара може виявитися вам завелика або, навпаки, мала (справа була зовсім не в опухлих ногах!).

Примірявши пару, не соромтеся провести в ній кілька хвилин. Посидьте, пройдіться по взуттєвому салону, відчуйте, як сидить пара на нозі, і переконайтеся, що вам в ній дійсно зручно.

Вирушаючи в магазин, чітко вирішите, що саме вам потрібно. Все інше побачене - запам'ятовуйте, що не приміряючи, інакше сил на заплановану покупку може і не залишитися. Звичайно, ця порада не поширюється на ті випадки, коли ви заглянули в взуттєвої бутік просто так, в надії вибрати що-небудь, що сподобається.

Вирушаючи в магазин, надіньте той одяг, під яку хочете носити нове взуття. Так вам буде легше прийняти рішення. Якщо ж ви вибираєте відразу кілька пар взуття, краще надягти що-небудь універсальне або улюблене.

Якісне взуття відрізняється натуральною шкірою, рівними швами (особливо на п'яті), стійкою підошвою і жорсткими носком і п'ятою. На п'яті шви підкладки і взуття не повинні збігатися. Високий каблук завжди перевіряйте на нерухомість - вона повинна бути абсолютною.

Також зверніть увагу, наскільки рівно стоїть пара на полиці (часто дефекти видає нестійке положення пари).

Шкіряні підошви мають потребу в профілактиці. Її ставлять лише на відшліфовану підошву або на злегка стерту в процесі носіння. Разом з підошвою поміняйте набійку, щоб не було перепаду висоти.

Не розношуйте взуття в домашніх умовах. Це тільки зіпсує її зовнішній вигляд.


Якщо туфлі тиснуть по верхньому краю, не варто розраховувати, що він розтягнеться при носінні. Найчастіше в нього вшита спеціальна жорстка тасьма.

У взуттєвих магазинах зараз можна знайти найбільший вибір засобів по догляду за взуттям. Не нехтуйте ними - вони допоможуть вам довше зберегти відмінний зовнішній вигляд тільки що купленої пари.

Купуйте взуття з задоволенням! Стильна модна взуття - це справжній витвір мистецтва, яке подарує вам чимало радості. Головне - зробити правильний вибір!